Moe Sakan

Velika Britanija / Japonska

Moe Sakan se je profesionalno ukvarjala  z mnogimi zvrstmi plesa. Mednje spadajao tudi Jazz balet, Tap in Sodobni ples. Leta 1999 se je zaljubila 'swing plesni svet' in od takrat dalje se v glavnem posveča tej plesni zvrsti.

Dekle, ki jo kličejo tudi Dragulj orienta, se je leta 2000 preselila v London in od takrat dalje prinaša iskrico lokalni swing plesni sceni, prepoznavna pa je postala tudi kot vodilna swing ženska plesalka v Angliji. Kot aktivna družabna in tekmovalna plesalka, je ponosna na svoje zmage v različnih plesni tekmovanjih. Med drugim si je tudi prislužila naziv 'Miss Camp Hollywood 2016'. Moe potuje po svetu tako zaradi nastopanja kot tudi zaradi želje po predajanju plesnega znanja različnih zvrsti plesa. Poučuje namreč Lindy Hop, Balbo-o in Shag.

Prav tako je sodelovala v različnih plesnih gledališčnih, telvizijskih in filmskih produkcijah. Znana je tudi kot vintage entuziastka, saj je izredno strastna glede glasbe in mode v Swing obdobju. Njena predanost kulturi se reflektira tudi v njenem osebnem odnosu do plesa, saj se trudi nenehno poustvarjati  avtentičen stil in njena strast gotovo poustvarja plesno vzdušje kot je bilo v preteklem ikoničnem Swing obdobju.


Superpower

Energija brez dna

Naj plesni gib

Whip

Najljubša pijača

Katerakoli!