O Maribor Swing Festivalu

MSF je tradicionalni Mariborski festival Swinga, ki ga društvo The Swing Brats organizira že od leta 2010. Festival se vsako leto odvija v spomladanskem času, ko je Maribor najlepši – praviloma pa na MSF plešemo zadnji vikend v mesecu maju.

Dogodek je spočetka nosil ime The Swing Brats Festival delavnice, prenovo v nazivu pa je doživel leta 2014, ko se je preimenoval v Maribor Swing Festival. Novo poimenovanje je spremljala še prenova programske in grafične zasnove – rezultat vseh sprememb je torej nepozabna, večdnevna, mariborska plesna prireditev, ki smo ji priča danes.

Jedro dogajanja festivala se odvija v samem centru mesta - delavnice gostujejo v prostorih plesne šole Pingi, plesni večeri se odvijajo v najbolj aktualnih klubih mesta Maribor, krovni MSF dogodek -  glavni pesni večer - pa plesalce vabi v Veliko dvorano Narodnega doma Maribor.

Plesalci, gostje in obiskovalci MSF-ja, ki prihajajo od blizu in daleč ter vsako leto v večjem številu, na delavnicah uživajo v družbi vrhunsko-mednarodne zasedbe učiteljev.

Program festivala vsako leto organizatorji obogatimo s kakšnim presenečenjem, poskrbimo za kvaliteto delavnic, zabavno preživljanje prostega časa, pester nabor izjemnih izvajalcev žive swing glasbe in predvsem z veliko dozo zabave in smeha.

Posebej se potrudimo, da držimo visok nivo pregovorne Štajerske gostoljubnosti z željo, da z MSF-ja odidete z nepozabnimi, neponovljivimi, predvsem pa samo in le najlepšimi spomini.

Prijave na festival so trenutno v polnem teku, zato vas vabimo, da obiščete našo uradno stran festivala in...

... se nam seveda pridružite! 🙂

Se vidimo kmalu!

SPONZORJI MSF

UTRINKI S PREJŠNJIH FESTIVALOV

O mestu Maribor

Če kljub vsemu še vedno omahujete in tehtate o prihodu v »toti« Maribor, naj vam zagotovimo, da je udeležba na MSF zagotovo prava odločitev.

V Mariboru vam namreč nikoli ne bo dolgčas. Ljubitelji arhitekture boste uživali ob ogledu starega mestnega jedra, privržence narave pa bo z gotovostjo očaral vzpon na Piramido ali na mariborsko Pohorje. Ljubitelji žlahtne kapljice se boste lahko poklonili najstarejši trti na svetu – Stari trti, ki domuje na Lentu in se sprehodili po obrežju reke Drave. Gurmani boste lahko izbirali med paleto okusov številnih restavracij, sladkosnedi pa poizkusili (verjetno) najboljše slaščice in sladoled daleč naokoli. Zaprisežene nočne ptice bo premamila raznolika ponudba nočnega življenja, prav vse pa bo prevzel utrip mesta in prijaznost ljudi, ki mu pravijo dom.

Ker fotografija pove več kot tisoč besed, predlagamo, da pogledate v objektiv ujete trenutke Maribora, ki jih najdete tukaj, za več informacij o Mariboru na splošno pa kliknite tukaj.

Za piko na i pa si oglejte še spodnje videe …

Se vidimo maja v Mariboru!

Fotografije: Igor Unuk.

MESTO MARIBOR