Abeth Farag

ZDA

Abeth je začela plesati lindy hop pred 13 leti v San Franciscu. Po njeni selitivi na Portugalsko, kjer o swingu ni bilo ne duha ne sluha, se je odločila, da je čas za spremembe. Swing scena se je začela razvijati z majhno skupino  v Portu, ki pa je hitro naraščala. Kmalu je Abeth začela poučevati swing tudi v Lizboni.

Je ustanoviteljica 'Lindy Hop Portugal', leta 2012 pa je ustanovila tudi svojo plesno šolo in produkcijsko hišo 'Swing Station'.

Verjame, da je pri plesu največji čar ravno to, da komuniciramo med sabo na čisto drugem nivoju. Pomembno je, da vsaka oseba najde svoj glas in stil v plesnem kontekstu ter se nauči to deliti z drugimi- prav vsak plesalec ima namreč nekaj posebnega in unikatnega, kar lahko doprinese k plesu. Brez izjeme.

Abeth je učiteljica z nalezljivo pozitivno energijo, ki navdušuje svoje učence, da se naučijo pomembnih plesnih konceptov, ki jim pomagajo pri nadaljnjem plesnem razvoju in jih spodbuja, da stopijo iz svojih okvirjev. Vendar pa pri tem ne pozabi na zadostno dozo smeha in zabave. Zato smo pravzaprav tukaj, kajne?


Superpower

Zvočni efekti med poučevanjem

Naj plesni gib

Outside turn/texas tommy

Najljubša pijača

Karkoli z ingverjem